„Én 25, a férjem 26 éves volt, amikor először találkoztunk – és szerelem volt első látásra. Egy évvel később a közös életünkről álmodoztunk, és amikor végre ki tudtunk költözni, kiderült hogy terhes vagyok. Amikor először találkoztam az apósommal, tárt karokkal fogadtak minket. 

De aztán… belépett a képbe az anyósom. Elkezdett minket sokat látogatni, ami eleinte jó volt, mert rengeteg finomságot hozott. Biogyümölcsöket, terhességről szóló könyveket – bármit kívántam, mindent intézett! Kedvesen viselkedett velem, majd a dolgok hirtelen éles fordulatot vettek. 

Az anyósom a mindennapjaink részévé vált, és minden egyes háztartási döntésünkből kioktatott. Előadásokat tartott a szappanválasztásról, a vitaminok szedéséről, és megakadályozott minket abban, hogy kivágjunk a kertben egy fát. Ráadásul mindenhez volt valami hozzáfűznivalója, legyen szó a férjem horgászási szokásaitól kezdve az általam használt samponig.

Izgatottak voltunk, amikor megszületett a gyerkőcünk. Azonban ahogy hazaértünk a kórházból az anyósomat találtuk a lakásban, és rögtön láttuk, megvan az új téma, amiben hallgathatjuk a véleményét. Még pelenkacsere közben is félrelökött az útból, mondván, hogy szar vagyok benne! Azért ez elég durva, nem? Az eset után bocsánatot kért, de igazából semmi sem változott.  Eltelt két év, és vártuk a második gyerekünket. Ismét nagyon örültünk a hírnek!

anyós

Egyik nap az anyósom új babaruhákkal tért haza. Gyönyörűek voltak, és ahogy megnézegettem őket, annyit mondott: „Hát, örülök, hogy tetszik! Itt a számla, holnapig vissza tudod fizetni, nem kell vele sietned!”.

Teljesen kiborultam. Megkérdeztem tőle, hogy miért gondolta, hogy elmehet vásárolni nekünk anélkül, hogy megkérdezné, hogy szükségünk van-e rá, aztán jön a számlával! De ő csak annyit mondott, hogy segíteni akar.

A férjem megkérdezte, miért kiabáltam az anyjával, amiért olyasmit tett, amire én kértem meg. IGEN, azt mondta neki, hogy megkértem, hogy vegyen ruhát a gyerekeknek, és megkérte, hogy utalja át neki a pénzt, mert nem akar engem felzaklatni, és hogy megérti, hogy a hormonok miatt változott meg a viselkedésem.

Ezután a dolgok egy kicsit kínossá váltak a férjem és köztem, köszönhetően a kotnyeles anyjának és az ő bohóckodásának. Szeretem a férjemet, és nem hagyhatom egyedül azzal a nővel. Ezért hajlandó vagyok harcolni érte és a családunkért.”

anyós30 mondat, amit azonnal használhatsz a leggyakoribb anyós-meny vitákban

MIT AD NEKED AZ EBOOK?

Megismerheted a férjed kötődési mintáit

A kötődési minta megismerése segíthet neked abban, hogy mélyebben megérthesd a férjed érzelmi szükségleteit, reakcióit adott szituációkra.

Konkrét mondatokat kapsz, amivel kijelölheted a határaidat

Nincs több ajtócsapkodás, és dühös elvonulás, a férjeddel csapatként léphettek fel a határszegéssel szemben

2 db kinyomtatható önismereti tesztet

Hogy állsz a határkijelöléssel, és mennyire tudod elválasztani egymástól az anyósod egyes bosszantó szokásait?

TÖLTSD LE most kedvezményesen a 30 gyakorlati technika anyós-meny konfliktusra ebookunkat!

Kövess minket Facebookon!